dimecres, 28 de novembre del 2012

GREEN GUERRILLAS


La història de les GREEN GUERRILLES És fascinant. El seu origen està a Nova York durant els anys 70. Els propietaris d'alguns edificis ruïnosos els incendiaven per cobrar l'assegurança, i després de demolir la casa quedava un solar que s'omplia d'escombraries a poc. Els veïns es van organitzar per millorar l'entorn, van fer bonics jardins on abans hi havia un solar ple de runa, i horts per autoconsum. La idea es va estendre i es van crear les green guerrilles, guerrilles dedicades a omplir de flors i plantes la ciutat.

L'essència d'aquestes guerrilles és impressionant, prendre els carrers per millorar la teva vida. Ara hi ha altres grups de guerrillers per Los Angeles, els GUERRILLA GARDENING, que es dediquen a posar flors a les voreres, com una gamberrada d'aquestes que fas a la nit, però en positiu.

Tampoc cal anar als USA oa Berlín, al terme municipal del Vendrell hi ha barris on la gent neteja els parcs d'herba, planta rosers, clavells i floripondios (si, és un arbre). Netegen els descampats per posar estenedors per a la roba, i es queden un trosset per seu hort. Són guerrillers d'estar per casa, sense organitzar, però tan eficaços o més que els de Nova York.

Aquí teniu uns exemples dels GUERRILLA GARDENING...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada